Глава МЗС Німеччини виключив повернення Росії до Великої сімки

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не бачить у найближчому майбутньому можливості повернення Росії до міжнародного клубу G7

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На даний момент це взагалі не питання. Те, що Росія більше не тут, пов'язане з анексією Криму в порушення міжнародного права", - сказав Маас на полях зустрічі G7 у канадському Торонто.

В інтерв'ю часопису Spiegel, оприлюдненому того ж тижня, Маас наголошував на тому, що Москва поводиться "дедалі більш недружньо". Дипломат зазначив, що у нього немає впевненості щодо наміру Володимира Путіна керувати Росією демократичним шляхом та назвав цю країну "складним партнером".

Раніше Маас висловлював сподівання на налагодження політичного діалогуз Росією та закликав до дипломатичного вирішення конфлікту в Сирії.

Велика сімка - міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу - США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади. Лідери цих країн регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і узгодження економічної політики. У зустрічах також беруть участь інші країни Євросоюзу, проте без права голосувати.

Об'єднання за участі Росії називали G8, проте після анексії Криму в 2014 році російян вигнали з "вісімки".