42% жителів Донецької області вважають себе українцями. Опитування

У 2017 році спостерігається зростання рівня громадянської ідентичності на підконтрольній частині Донецької області: наразі 42% жителів вважають себе українцями, проти 32% у 2016 році

Про це засвідчили результати соціологічного дослідження "Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольної та непідкотрольної Україні територій Донецької області" на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Також опитування показало, що на окупованій частині області простежується зниження рівня негативної ідентичності: "громадянами ДНР" вважають себе 13% людей, порівняно з 18% у 2016 році.

55% жителів окупованих територіях вважають збройний конфлікт на Донбасі громадянською війною, однак лише 31% на підконтрольних територіях визнає, що триває війна з Росією. Торік ця цифра становила 22%.

67% громадян на окупованих територіях не чули термін "гібридна війна”, тим часом 45% жителів підконтрольних Україні міст не знайомі з цим терміном.

Найбільша кількість опитаних на підконтрольних територіях (33%) підтримує сценарій надання окупованим територіям особливого статусу. На окупованих територіях зросла частка тих, хто також підтримує надання цим територіям особливого статусу - 43%. Отже, на окупованих територіях на сьогодні однаковий рівень підтримки як особливого статусу, так і незалежності, і дорівнює 43%.