ГПУ прокоментувала зняття арешту з активів Януковича-молодшого

Генпрокуратура вирішує питання перевірки законність рішення Печерського райсуду щодо зняття арешту з компаній, пов’язаних з сином президента-втікача Олександром Януковичем

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про зняття арешту з коштів, накладених на рахунки юридичних осіб, відкритих у ПАТ "ВБР", які, за версією слідства, пов’язані з Олександром Януковичем інформуємо, що дійсно слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва, на думку слідства, безпідставно скасовано арешт, накладений на рахунки семи юридичних осіб”, - йдеться у повідомленні.

Про прийняття зазначеного рішення слідчого судді стало відомо лише в квітні поточного року, після надходження вищевказаної ухвали до ГСУ Національної поліції України. До Генеральної прокуратури України ухвала взагалі не надходила.

На даний час ГПУ вирішує питання щодо внесення відповідних відомостей до ЄРДР для перевірки законності рішення Печерського райсуду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею "Постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови".

З метою перевірки стану розслідування у зазначеному кримінальному провадженні ГСУ Національної поліції України призначено службове розслідування.