Проїзд у столичному громадському транспорті може подорожчати до 8 гривень

Комунальне підприємство “Київпастранс” має намір підвищити вартість проїзду в наземному комунальному транспорті з 15 липня

Про це повідомила прес-секретар КП Марина Загородько, пише “Українська правда”.

За її словами, рішення ще не прийняте, але пропозиції вже вказані в фінансовому плані комунального підприємства. При цьому точної дати ухвалення даного рішення КМДА прес-секретар не повідомляє.

Але зазначила, що тариф мусить бути підвищений на всій категорії громадського транспорту, оскільки "собівартість та економічно обґрунтований тариф набагато вищий, ніж чотири гривні".

Щодо підвищення цін на проїзд у тролейбусах, автобусах і трамваях - у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА не коментували. Повідомили тільки, що найближчим часом буде оприлюднена заява з цього приводу.

У фінансовому плані КП "Київпастранс" на 2018 рік, затвердженому 23 квітня, вказується, що пропонується підвищити тариф у громадському наземному транспорті до 8 гривень з 15 липня по грудень 2018 року.

У результаті у КП очікують отримати прибуток у 1117,4 млн. грн, що на 59,1% більше, ніж було заплановано у минулому році і на 53,7% більше фактичного показника.