У 1990-х роках Труханов входив до злочинного нафтового угруповання, - BBC

Журналісти розповіли, як українське злочинне угрупування відмивало гроші та вкладало їх у британську нерухомість

Про це повідомляє BBC.

У розслідуванні йдеться про злочинців і членів їхніх родин, які купляли елітне житло у Лондоні, подейкуди вартістю 12,5 млн фунтів.

Серед учасників банди: Олександр Ангетр (одеський бізнесмен), Микола Фомічев та Геннадій Труханов (нинішній мер Одеси).

Діяльність угруповання була пов'язана з Одеським портом і махінаціями з нафтопродуктами. Труханова визначають, як чоловіка, який навчав інших членів банди "рукопашному бою та снайперській стрільбі з високоточної зброї".

Читайте також: Хто такий мер Труханов і чому його судять

Угрупування привернуло увагу поліції у 1990-х роках, коли його підозрювали у наркоторгівлі та контрабанді зброї в Італії. Місцеві правоохоронці протягом 4 років прослуховували телефони чоловіків та відстежували їхні дії, однак не могли їх затримати - банда не вчиняла злочинів на території країни.  

Згодом Труханов повернувся до Одеси, щоб розпочати свою політичну кар'єру, Ангерт залишився у Лондоні, а Фомічев переїхав до Бельгії.

Зазначається, що усі "брудні" гроші вкладались у нерухомість у Лондоні. Для цього використовували офшорні компанії, зареєстровані на Британських Віргінських Островах.

Журналісти знайшли в Лондоні вісім об'єктів нерухомості, придбаних за допомогою корпорації Rubicon Group, що об'єднувала десятки офшорних компаній. Чотири із цих компаній перебували під контролем Геннадія Труханова.