Український лоукост SkyUp переніс початок роботи

Українська авіакомпанія SkyUp планує отримати сертифікат експлуатанта на кілька тижнів пізніше, ніж очікувалося

Про це повідомив гендиректор авіаперевізника Євген Хайнацький, передає Avianews.

За словами гендиректора, зміна графіка пов'язане з виконанням фінальних процедур по отриманню льотної придатності на повітряні судна та проведення сертифікаційних перевірок підприємства.

"Літаки проходять періодичне технічне обслуговування, і, на жаль, вихід повітряних суден з форм обслуговування затримується на кілька днів. Отже, зміщені графіки процедур перевірок самих літаків", - пояснив  Хайнацький.

На даний момент два літаки SkyUp вже зареєстровані і внесені до реєстру цивільних повітряних суден України. Йдеться про 189-місцевих Boeing 737-800 2013 року випуску, які раніше експлуатувалися Malaysia Airlines. Повітряні судна отримали реєстрацію UR-SQA і UR-SQB.

Повідомляється, що спочатку SkyUp намір виконувати чартерні рейси з України за кордон, в подальшому авіакомпанія планує вийти на ринок регулярних рейсів з України за кордон.

  • На даний момент в Україні функціонує один національний перевізник - "Міжнародні авіалінії України (МАУ)".
  • ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві у червні 2016 року. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював у низці авіакомпаній Євген Хайнацький.
  • Засновником SkyUp виступило ТОВ "ACS-Україна" Тетяни Альби та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!
  • У грудні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що новий український лоукост SkyUp запрацює вже з весни.
  •