14 тис. боєприпасів, пластид і російські вогнемети: У Києві накрили підпільну зброярню

У Києві СБУ та Нацполіція викрили банду, що виготовляла та збувала зброю, боєприпаси та вибухівку

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Заступник начальника поліції Автономної Республіки Крим Сергій Пантелєєв зазначив, що документування злочинів банди тривало майже півроку.

"Під час проведення обшуків за місцем їх мешкання в Києві та області оперативники вилучили 64 одиниці зброї, понад 14 тис. боєприпасів, в тому числі крупнокаліберні. Також вилучено 3 кг пластиду, 1 електродетонатор, 4 гранатомети, 2 вогнемети "Джміль" та 30 гранат. Крім того, виявлено станки з виготовлення зброї та боєприпасів", - розповів Пантелєєв.

Відкрито провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, вибуховими речовинами) та ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує  до 12 років позбавлення волі.

Реактивний піхотний вогнемет "Джміль" (рос. РПО-А "Шмель") - зброя російського виробництва, що перебуває на озброєнні російської армії. Вогнемет калібру 93-мм на основні види цілей за фугасною дією не поступається артилерійським снарядам калібрів 122-152-мм.