У США престижну журналістську премію вперше отримав українець

24 квітня були оприлюднені імена переможців однієї з найстарших міжнародних медіа-премій Peabody Awards, серед них — український журналіст Роман Степанович

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Неймовірні новини просто з Нью-Йорку! Ми виграли Peabody Awards! Взяли й виграли! Вітаю всіх причетних,” - написав Роман у соцмережі.

Український журналіст і продюсер Роман Степанович був номінований на престижну американську премію Peabody Awards за серію репортажів “Inside Putin's Russia” для PBS NewsHour разом із Ніком Шифріним і Заком Фаніним.

Серії “Inside Putin's Russia” “розкривають коріння сьогоднішньої Росії - чому президент Володимир Путін залишається популярним, чому країна діє так, як це працює, як працює його пропаганда, і про конфлікт із Сполученими Штатами”, - зазначається на сайті премії.

На початку квітня Рада кураторів премії Peabody відібрав 60 номінантів з 1200 претендентів.

Серед номінантів - міжнародна телекомпанія Al Jazeera отримала премію за документальний фільм про жіноче обрізання в країнах Африки.

The New York Times отримали нагороду за багатосерійний блок, що базується на розслідуванні вбивства у 2012 році.

Повний список переможців за 2017 рік можна передивитися на сайті.

Нагороди “Peabody Awards” були засновані в 1940 році в коледжі журналістики та масової комунікації “Грейді” в Університеті Джорджії, їх щороку отримують найпотужніші, просвітницькі та живі історії на телебаченні, радіо та в цифрових медіа, нагадують організатори.