Азаров розповів, за які кошти вже 4 роки живе у Росії

Колишній прем’єр-міністр України часів Януковича Микола Азарова заявив, що після втечі до Росії протягом чотирьох років проживає на свої заощадження. І також - планує повернутися до України

Про це він повідомив під час прес-конференції із соратниками Януковича, передає hromadske.

Спочатку на запитання про джерело фінансів Азаров віджартувався.

"На що живе Азаров? На паперть ходжу, ось так от знімаю кепку і збираю", - сказав екс-прем'єр.

Але потім додав, що проживає у Росії на заощадження, які у нього залишились і пообіцяв повернутись в Україну.

"Із задоволення повернуся в Україну і буду жити на ті збереження, які у мене ще є ... Я знаю, який репресивний режим зараз в Україні, але я повернуся в Україну", — зазначив Азаров.

У прес-конференції беруть участь колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, глава Адміністрації президента часів Януковича Андрій Клюєв, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та екс-командувач внутрішніми військами Станіслав Шуляк.

Разом з тим, 23 квітня Європейський суд за своїм рішенням відмовився виключати Азарова із санкційного списку ЄС та наказав екс-прем’єру відшкодувати власні юридичні витрати та витрати Ради ЄС

6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.