ФСБ масово обшукує будинки кримських татар, - Чубаров

В окупованому Росією Криму ФСБ проводить чергову хвилю обшуків у кримських татар

Про це повідомляють в Facebook народний депутат ВРУ, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і група "Кримська солідарність".

Обшуки проходять зранку 26 квітня в Карасувбазарі, нині Білогірськ.

"Російські окупанти вторглися з обшуками до будинку кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрем Веліляєва, Зери Веліляєва, а також в їхніх дорослих дітей, які проживають окремо", - пише Рефат Чубаров у соцмережі.

За словами нардепа, обшуки проводяться й у інших регіонах Криму. Глава Меджлісу повідомляє, що в місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії.

"З Криму повідомляють, що в Карасувбазарі / Білогірську біля офісу "КримОпту" зібралися близько 400 осіб. Наразі й до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари", - пише глава меджлісу.

За даними "Кримської солідарності", ФСБ-шники забрали Алі Барієва із собою. Також блокована робота мережі магазинів "Гузель".

На обшуки вже відреагували у МЗС України.

"Рішуче засуджуємо нові незаконні обшуки в окупованому Криму. Дискримінація кримських татар. Докази злочинів подамо до міжнародних судів", - написала у Twitter речниця українського МЗС Мар'яна Беца.