Компанія "Росава" представила повну лінійку літньої шини SOLAZO S PLUS. Новини компанії

Компанія "Росава" представила водіям повну лінійку літньої шини SOLAZO S PLUS. Модельний ряд розширений розмірністю до 18 дюймів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

SOLAZO S PLUS - одна з перших шин підприємства з асиметричним рисунком протектора. Вони користуються популярністю серед високошвидкісних шин. Це не випадково: особливість малюнка в тому, що зовнішня сторона ідеально працює на сухій дорозі  при великій швидкості. Функція внутрішньої сторони малюнка протектора - відводити велику кількість води. Проектувальники зазначають, що це є елементом безпеки.

"Є особливості малюнка, їх не видно, можливо, ззовні. У канавках розташовані невеликі такі виїмки, які сприяють тому, що розбивають звукову хвилю. Тобто це комфорт, це шум, який не люблять автомобілісти", - розповів начальник відділу перспективного проектування ПРАТ "РОСАВА" Євген Черток.

Наразі лінійка представлена у 8 типорозмірах з діаметром обода 16, 17, 18 дюймів. Вже цього літа виробник планує розширити її 19 дюймовим.

"Шина показала себе в усіх випробуваннях дуже добре, отримала сертифікати, причому на швидкість W, це 270 км/год. І хоча на таких швидкостях ніхто не їздить, але це показник надійності, і того, що можна без побоювання використовувати шини високого класу, виробництва "Росави", - додав Черток.

У рецептурі гумової суміші використали високоактивну підсилюючу силіку ZEOSIL. Вона забезпечує надійне зчеплення та стійкість до вибоїн. Але, щоб досягнути такого результату, компанія провела ряд досліджень.

Користуються популярністю також інші літні моделі шин, які виробляє компанія Це ITEGRO, яка відома на ринку вже 3 роки, і шина SOLAZO. Літні шини ITEGRO та SOLAZO мають покращену гумову суміш протектора. Досягти цього вдалося новим технологіям та обладнанню.

"Основний напрямок при розробці протекторної гумової суміші приділялася підвищенню зчеплення з мокрою дорогою та зниженню втрат на кочення. Ми зібрали дослідні партії шин. Це модельного ряду ITEGRO і SOLAZO S PLUS. Ці шини були відправлені на випробування до міжнародної лабораторію. Ми вже отримали сертифікати, які підтверджують, що даний склад є унікальним. Знижуються дуже сильно втрати на кочення і поліпшується зчеплення з дорогою", - розповіла начальник центральної заводської лабораторії ПРАТ "Росава" Олена Калініна.

Шини забезпечують стійкість на дорогах за будь якої погоди та мають знижений рівень шуму.  Обидві лінійки підходять під ободи від 13 до 16 дюймів. Моделі мають показники швидкості 210 та 240 км/год. Водночас виробники рекомендують їздити по наших дорогах не швидше 130 км/год.