На Каннському фестивалі покажуть два українські фільми

У рамках програми 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю, який почнеться 8 травня, відбудеться прем'єра двох українських стрічок - “Донбас” і “Жінка на війні”

Про це повідомив голова Державного агенства України з питань кіно Пилип Іллєнко на брифінгу в Києві.

Фільм Сергія Лозниці “Донбас” відкриє одну з найпрестижніших програм фестивалю - “Особливий погляд” 9 травня. А в програмі “Тиждень критики” відбудеться прем'єра українського фільму “Жінка на війні” режисера Бенедикта Ерлінгссона, повідомляє Іллєнко.

Саме ці два фільми стали переможцями конкурсу, який проводило Держкіно на здійснення фінансування.

Бюджет фільму “Донбас” становить 2,4 млн. євро, сума держпідтримки - 16 мільйонів 736 тисяч гривень. Про це розповів один із продюсерів кінострічки Денис Іванов. Її створили за фінансової співпраці п'яти країн.

На сайті кінокомпанії "Артхаус Трафік" сказано, що сценарій фільму заснований на документальних матеріалах. Сергій Лозниця розповідає про події, що відбувалися на сході України. Зйомки відбувалися у Кривому Розі.

Співродюсер фільму «Жінка на війні» Сергій Лавренюк зазначив, що бюджет фільму трохи менший за 81 мільйонів гривень, з яких внесок держави становить 10 мільйонів 846 тисяч гривень.

У фільмі "Жінка на війні" порушується проблема занепаду навколишнього середовища, що "передається через боротьбу жінки, котра сама, на противагу всій громаді, вирішує взяти на себе місію захисту природи й збереження височин Ісландії".

Обидва фільми вийдуть в український прокат восени 2018 року.

Іллєнко також розповів, що на кіноринку фестивалю з 8 по 17 травня працюватиме український павільйон. У програмі роботи павільйону — коктейльний прийом від Одеського кінофестивалю (13 травня), бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers (15 травня), українська вечірка для іноземних партнерів (16 травня).