У Полтаві відбудеться перший фестиваль гуцульської культури

У понеділок, 30 квітня, у Полтаві відбудеться перший фестиваль гуцульської культури

Початок заходу о 14:00, на Театральній площі.  

День Гуцульської культури – це перше в Україні своєрідне автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь творчі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва з самого серця столиці Гуцульщини – с.м.т. Верховини Івано-Франківської області.

Гості зможуть  побачити автентичні традиції гуцулів, святкування гуцульського весілля, народні майстри поділяться секретами давніх промислів та відкриють секрети своєї кухні.

Також, пригощатимуть традиційними гуцульськими наїдками: банушем, який готується з кукурудзяного борошна та сметани у чавунному казанку на відкритому вогні; стравою «варя», яка готується з окремо зварених та змішаних свіжих та квашених буряків, квасолі та слив; Колочавською ріплянкою  та іншими традиційними смаколиками, які готують лише на вершинах українських Карпат.

На відвідувачів чекає також автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, народні танці, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу).

На Театральній площі у виставкових наметах-павільйонах діятиме виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства.

Також верховинці будуть проводити майстер-класи з виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вбрання гуцульської княгині, танцю «Гуцулка».

Захід відбудеться за підтримки Полтавської державної адміністрації, а  також за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Верховинської районної ради та Голови Комітету з питань культури і духовності, народного депутата України, Миколи Княжицького. 

Вхід вільний.