ГПУ розповіла, чому обшукували морпорт Фірташа

Генеральна прокуратура України повідомила, що обшуки у миколаївському морпорту "Ніка-Тера", що належить Дмитру Фірташу, проводили за підозрою в умисному ухиленні від сплати податків

Про це йдеться на сайті ГПУ. 

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-експортерами сільськогосподарської продукції та зловживання службовим становищем службовими особами Державної фіскальної служби України, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364  (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановили, що ряд підприємств з ознаками фіктивності незаконно експортують сільськогосподарську продукцію.

Придбання цієї продукції документально не відображено, а для її виробництва відсутні необхідні умови. Це свідчить про проведення легалізації товарів невстановленого походження. Експортована продукцію закуповувалась у населення за готівку, без сплати податку на доходи фізичних осіб. Крім того, підприємства не декларували прибуток.

У ході слідства Печерський райсуд Києва надав ухвали на проведення обшуків у ДП «Миколаївський морський торговельний порт», TOB «Морський спеціалізований порт Ніка- Тера» та TOB «ТІС-Зерно».