Лідер КНДР уперше за 65 років прибув до Південної Кореї. Почалися офіційні переговори

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін зустрівся з офіційним візитом із лідером КНДР Кім Чен Ином на південнокорейській стороні в прикордонному селі Пханмунджом

Про це повідомляє прес-служба третього в історії міжкорейського саміту, пише DW.

Президент Південної Кореї  після рукостискання з лідером КНДР через демаркаційну лінію в прикордонному селі Пханмунджом, що розділяє дві корейські держави за підсумками Корейської війни, на запрошення північнокорейського керівника переступив лінію 

Після цього обидва керівники переступили демаркаційну лінію на територію Південної Кореї, тримаючись за руки.

„З того моменту, як голова Кім переступив через демаркаційну лінію, Пханмунджом став символом миру, а не розділення", - зауважив Мун Чже Ін.

Президент КНДР Ин заявив, що їхня делегація приїхала на переговори переговори з "відчуттям початку нової історії на шляху до миру і процвітання". У свою чергу, південнокорейський президент Ін сподівається на досягнення домовленостей.

Впродовж дня глави двох Корей обговорять питання покращення відносин Півночі і Півдня, миру і перспектив возз'єднання. За підсумками саміту очікується підписання спільного документа.

Кім Чен Ин став першим главою КНДР, який опинився на південній стороні з моменту поділу Корейського півострова 65 років тому.