Очікуємо відповіді РФ щодо обміну 23 росіян на українських заручників 4 травня, - Геращенко

Україна вже давно готова до обміну українських заручників на 23 росіян і чекає конкретної відповіді від представників РФ та ОРДЛО

Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"В цей час подзвонили журналісти з проханням прокоментували заяву російського представника в ТКГ Гризлова щодо можливого звільнення. Друзі, дозвольте мені не коментувати заяв пана Гризлова і представників ОРДЛО. Ми чекаємо від РФ і її представників не заяв, а конкретної відповіді щодо нашої пропозиції передати їм 23 росіянина, що засуджені за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності України задля звільнення українців в російських тюрмах", - заявила Геращенко.

Для української сторони також принциповим залишається питання негайного звільнення військових та журналіста Асєєва, інших заручників, що кілька років утримуються на окупованому Донбасі.

"Українська сторона готова задля цього помилувати тих українських громадян, що здійснили злочини (але не вбивства), пов‘язані з війною. Буде добре, якщо на ці конкретні пропозиціі РФ і ОРДЛО дадуть відповіді 4 травня, як заявляє пан Гризлов. Ми давно готові до чергового етапу звільнення заручників", - зазначила перша заступниця голови Ради.