"Сміються навіть горобці". У франківському садку склали пісню про рвані джинси

В Івано-Франківську у школі-садку імені Софії Русової дітям задали вивчити пісню, яка висміює рвані штани

Про це повідомляє ТримайKurs.

Пісня, яку дітлахи мали вивчити до Дня Матері, закликає полатати штанці,  з "яких сміються навіть горобці". Текст опублікували батьки дітей у соцмережах. Вони вважають неприпустимим нав'язування керівництвом садка смаків чи обмеження у виборі одягу.

За словами голови ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яни Вершиніної, до деяких батьків вже надходили дзвінки від адміністрації закладу і виклики до адміністрації за публікацію пісні і критичні відгуки про неї у соцмережах.

Директорка садка Марія Ільків не пояснила, за що у садку не люблять популярні сьогодні джинси і що шкідливого в їх носінні.

"Я пісню не складала! Музику не робила! Цю музику подарував викладач музики. А слова – абсолютно потрібні! У нас діти вже в яслах починають матюкатися, але це нікого не хвилює! Лише драні джинси цікавлять! Матері вже молоді матюкаються! Вам що, подобаються коліна?!" – сказала директорка телефоном і обірвала зв'язок.

У фейсбуці в коментарях під текстом пісні молоді матері публікують фотографії рваних джинсів, кепкуючи з вимог вихователів.