Відомого американського коміка Білла Косбі визнали винним у сексуальних домаганнях

80-річного американського комедійного актора Білла Косбі визнали винним у сексуальних домаганнях та зумисному підмішуванні наркотиків іншій особі

Про це повідомляє DW.

У четвер, 26 квітня, рішенням суду присяжних міста Норрістаун (штат Пенсильванія) 80-річного комедійного актора Білла Косбі визнали винним у сексуальних домаганнях.

Суд двічі розглядав справу - під час першого засідання суддям не вдалося ухвалити спільне рішення.

Близько 60 жінок обвинуватили Косбі в сексуальних домаганнях. Історію 2004 року розповіла колишня працівниця університету Андреа Констенд. Жінка повідомила, що актор приспав її за допомогою таблеток у своєму домі в Філадельфії і вчинив сексуальну наругу. За даними AFP, 12 років тому Косбі та Констенд підписали мирову угоду, в результаті якої актор нібито заплатив жінці 3,38 мільйона доларів.

До оголошення вироку Косбі може перебувати на волі під заставу в один мільйон доларів.

Перший процес у цій справі завершився незадовго до початку кампанії #MeToo, під час якої сотні американських жінок зізналися, що переживали випадки секс-домагань із боку цілої низки багатих і впливових чоловіків.

Вирок Косбі інформагенція Reuters називає "вирішальною перемогою для прокурорів в одній із перших справ щодо секс-домагань знаменитостей в еру #MeToo".