НАБУ, САП та НАЗК дискредитовані і не функціональні, - політолог

Створені спільно із західними партнерами України органи по боротьбі з корупцією виявилися не дієвими

Про це доктор політичних наук Максим Розумний заявив в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"НАБУ втрачає довіру і втрачає функціональність. Також ми пам'ятаємо справу Назара Холодницького. Отже, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зникла в Україні. як впливовий фактор. НАЗК так само, а про Державне бюро розслідувань (ДБР) поки що немає про що говорити", - зазначив екперт.

За його словами, усі створені в Україні після перемоги Революції Гідності вузькопрофільні антикорупційні правоохоронні та контролюючі органи "всі скомпроментовані й вони всі не фукнціональні". 

Як наслідок, наголосив Розумний, в Ураїні й надалі діють корупційні схеми, а також відбувається "негативна селекція" державних управлінців, коли на своїх посадах лишаються лише заплямовані.

"Такі люди (обвинувачені у корупції - ред.) в оцій системі є дуже корисні і дуже зручні. Вони незамінні. Тому система не хоче очищуватися від таких людей, система тримається на таких людях. Відбувається негативна селекція, бо система очищається не від корупціонерів, а від порядних, від компетентних, від принципових", - наголосив він.