Пашинян виступає за дострокові парламентські вибори у Вірменії

Лідер протестного руху у Вірменії, керівник парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян вважає можливим проведення протягом 2-х найближчих місяців позачергових парламентських виборів

Про це повідомляє DW.

"Вибори можуть бути проведені протягом двох місяців. Готовий обговорити це з іншими політичними силами", - заявив він в неділю, 29 квітня 2018 року.

1 травня парламент Вірменії має обрати нового прем’єр-міністра. Пашинян наразі є єдиним кандидатом на цю посаду.

Своєю чергою у правлячій Республіканській партії, яка вирішила не висувати свого кандидатана цю посаду, заявили, що не будуть чинити опір обранню Пашиняна. У неділю керівник парламентської фракції Республіканської партії Ваграм Багдасарян повідомив, що партія не "перешкоджатиме обранню народного кандидата", якщо всі три опозиційні фракції в парламенті підтримають його.

Пашинян теж розраховує на підтримку парламенту.

"Три фракції парламенту вже заявили, що на виборах прем'єра проголосують за кандидата від народу. Республіканська партія прийняла рішення не висувати свого кандидата, що означає, що є велика ймовірність, що частина депутатів з Республіканської партії також проголосує за кандидата народу", - наголосив Пашинян.