Стала відомою корупційна складова викачки води з шахт Луганщини

Профінансовані з державного бюджету заходи з викачування води з вугільних шахт у Луганській області можуть бути предметом зловживань з боку місцевої влади

Про це розповів співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Цього тижня урядом прийнято рішення про виділення 132 млн грн на будівництво начебто водовідливів у Луганській області. Йдеться про шахти "Первомайськвугілля". Я поясню, чому начебто. Попереднє рішення було 13 лютого на засіданні Луганської обласної ВЦА, коли називалася цифра у  120 млн. А за півроку до цього називалася сума 86 млн, вона виділялася державою, але не була освіоєна. Дивіться: за півроку вартість цього проекту зросла з 86 до 132 млн, причому це пояснюють начебто необхідністю підтримки вуглевидобувної галузі", - зазначив він.

Разом з тим, наголосив Снєгирьов, видобуток вугілля на цих шахтах відбувається "за допомогою відбійного молотка МО-2, стаханівським методом".

"І всі ці пласти, про які вони розповідають, за нормального промислового виробництва могли би пройтися за один місяць. Тобто йдеться про корупційну схему", - додав політик.

Окрім того, за його даними, питання водовідливо було 13 лютого винесено на Луганської обласної ВЦА, а 14 лютого "за дивним збігом обставин насоси на окупованій території вимикаються і вода йде на нашу територію".

"Ви вірете у збіг обставин? Я - ні! Це питання пану Ситнику (голові Антикоруційного бюро Артему Ситнику, - ред.) і пану Грицаку (очільнику СБ України Василю Грицаку, - ред.), бо рішення приймалося полковником СБУ, першим заступником голови Луганської облВЦА Юрієм Клименком. Перевіряйте першого на зв'язки з окупованою територією", - наголосив Снєгирьов.