Французькі вчені розробляють пристрій проти аерофобії

Дослідники з тулузького Національного політехнічного інституту представили нову розробку, яка допоможе людям, що бояться подорожувати літаками

Як пише The Mice Times, дизайн пристрою нагадує навушники з винесеним мікрофоном, який служить для подачі спеціального аромату до носа.

Розробники відзначають, що зосередилися на заспокійливому ефекті пристрою. Попередні тести показали, що допомогти людям долати свій страх літати в літаках людям можуть музика і різні аромати.

Об'єднавши дві складові, співробітники інституту змогли створити модель, що працює від смартфона. Головною складовою біополімера стали ароматні речовини - в той момент, коли навушники під'єднаються до девайсу, спрацьовує спеціальний електронний пристрій, що активує ароматичний ефект.

Новинка вже отримала назву C2AO за першими літерами від термінів "навушники", "аеро", "аудіо" і "нюх". Однак на ринок пристрій випустять тільки через два роки.

Офіційна презентація новинки відбудеться в Тулузі в червні, там буде проходити Міжнародний форум, присвячений питанням науки, інновацій та їх взаємодії з суспільством. Не виключається, що в найближчому майбутньому навушники доповнять окулярами віртуальної реальності, які будуть транслювати заспокійливі зображення.

За словами вчених, їх розробка призначена для широкого кола клієнтів - аерофобія, або боязнь літати літаком, поширена у не менше 20% всіх авіапасажирів.