Пішов заробити: на Донеччині викрили ще одного бойовика

У Донецькій області викрили колишнього бойовика ДНР з позивним “Стажер”, який подався на сторону ДНР з метою наживи

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП Донецької області.

Інформацію про учасника незаконних збройних формувань отримали працівники Управління карного розшуку ГУНП Донецької області і оперативники Покровського відділу поліції в ході проведення оперативно-профілактичних заходів на території обслуговування.

Встановлено, що в середині травня 2014 року 38-річний мешканець міста Мирноград (до 2016 р. - Димитров) Донецької області вирішив заробити в якості бойовика. На центральній площі Донецька чоловік знайшов агітаційний намет підрозділу бойовиків “Оплот”. Одразу ж підписав усі необхідні документи. Його відправили до “військової частини”, де одразу видали автомат АК-74 і поставили на позмінне чергування.

За кілька днів новобранця направили до підрозділу “Рись” у Слов'янську. Там йому дали позивний “Стажер”. Спершу бойовик допомагав на кухні, а потім йому видали військову форму, взуття й зброю і змусили виконувати роботи по укріпленню бліндажів і окопів. Також найманець “охороняв будівлю складу в якості постового” згідно з графіком.

У середині червня “Стажера” знову перевели в Донецьк. Там повідомили, що зовсім скоро він буде притягуватися до бойових дій. За словами самого колишнього бойовика, він злякався, що його можуть вбити, відтак “перевдягнувся, взяв у товариша по службі гроші й повернувся до Мирнограду”.

“Стажер” зазначив, що жодної грошової винагороди за свою службу не отримав.

Повернувшись додому, колишній бойовик намагався вести прихований спосіб життя, побоюючись відповідальності за свій вчинок.

За даними фактом порушено кримінальне провадження за ст. 260 “Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.