Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-голови МВС Захарченка

Печерський райсуд Києва надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Печерським райсудом Києва задоволено клопотання слідчих Департаменту спецрозслідувань ГПУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра внутрішніх справ України В. Захарченка в організації у складі організованої злочинної групи перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників", - йдеться у повідомленні.

Зокрема Захарченку інкримінують організацію умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центрі Києва з 18 по 20 лютого 2014 року, теракт 20 лютого того ж року на вул. Інститутській.

У ГПУ нагадали, що спеціальне досудове розслідування вже здійснюється щодо екс-президента України Віктора Януковича, екс-голови СБУ Олександра Якименка, його першого заступника Володимира Тоцького, екс-заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка, екс-начальника міліції громадської безпеки ГУМВС України в Києві Петра Федчука.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-прем'єр-міністр Микола Азаров і екс-голова МВС Віталій Захарченко просять допитів по відеозв’язку у справі злочинів проти активістів Майдану.