У Німеччині до боїв готові лише чотири винищувачі Eurofighter з 128, - ЗМІ

З 128 багатоцільових винищувачів бундесверу Eurofighter до виконання завдань готові близько 10 літаків, а до реальних боїв - лише чотири

Про це пише Der Spiegel.

Відзначається, що більшість Eurofighter Люфтваффе не здатні брати участь у бойових операціях через технічні недоліки системи самозахисту, що роблять винищувачі уразливими перед супротивником.

Літаки з непрацюючою системою самозахисту можна використати для навчальних польотів і маневрів, проте вони не можуть виконувати завдання, наприклад, у рамках місії патрулювання східних рубежів НАТО. При цьому видання відмічає, що, згідно зі своїми зобов'язаннями перед Альянсом, Німеччина повинна надавати НАТО в кризових ситуаціях 82 літака Eurofighter.

У бундесвері підтверджують, що з їх винищувачами є певні проблеми, проте нинішня ситуація "виглядає краще, ніж в 2017 році".

Конкретні цифри в армії Німеччини не називають, посилаючись на державну таємницю, але стверджують, що "повністю прихильні своїм оперативним зобов'язанням" і працюють над вирішенням проблеми Eurofighter.