В Україні скоро запустять Apple Pay. Як працюватиме "яблучна" платіжна система

Apple підтвердила, що Apple Pay запуститься у трьох нових державах, серед яких є і Україна

Про це повідомив генеральний директор компанії Тім Кук під час звіту про прибуток за другий квартал 2018 року, передає AppleInsider.

Тім Кук підтвердив, що платіжний сервіс з’явиться в найближчі кілька місяців у Норвегії, Польщі та Україні. А також зазначив, що кількість активних користувачів Apple Pay виросла в два рази за минулий рік, а транзакції виросли втричі.

Також глава Apple розповів, що категорія товарів "інше" в другому кварталі 2018 року сягнула прибутку майже в 4 млрд доларів, враховуючи такі продукти, як AirPods, Apple Watch, HomePod, Beats, iPod Touch, Apple TV і деякі інші.

Разом вони принесли компанії 3,96 млрд доларів, що на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року, а кількість проданих носимих товарів від Apple зросло на 50%.

Сервіс Apple Pay в США з'явився ще в 2014 році.

Як це працюватиме

Apple Pay - платіжна система, яка дозволяє оплачувати товари в магазинах, прикладаючи мобільний пристрій Apple до терміналу. Система працює по протоколу NFC і тільки на терміналах, які приймають безконтактні платежі (вони повинні мати позначку PayPass або PayWave).

Система сумісна з моделями старше iPhone 6, включаючи iPhone SE, а також з Apple Watch. В останньому випадку систему вийде налаштувати через iPhone 5, 5s і 5c.

Щоб заплатити, потрібно піднести гаджет до терміналу, обрати в додатку карту і прикласти палець до датчика Touch ID. На Apple Watch платіж запускається подвійним натисканням на кнопку живлення і не вимагає спеціальної авторизації. Ні Apple Pay, ні інші платіжні сервіси не беруть комісію.