Авіакатастрофа в США: кількість жертв зросла до дев'яти

Під час падіння військового транспортного літака С-130 Національної гвардії Пуерто-Рико в США загинули всі дев'ять осіб, які перебували на борту

Про це повідомляє BBC.

2 травня вранці за місцевим часом поблизу аеропорту міста Саванни, що у американському штаті Джорджія, на перетині зазвичай жвавих автомагістралей, впав літак. Попередньо було повідомлено про п’ятьох загиблих. Однак згодом їх кількість зросла до дев’яти – це всі, хто в цей час був на борту.

Серед загиблих — пятеро членів екіпажу та чотири пасажири, які обслуговували військовослужбовців. Літак загорівся майже одразу після вильоту з аеропорту. При падінні дивом не зачепив автомобілі та будинки.

За словами представника ВПС США Роджера Парсонса, це п'ята катастрофа з американським військовим літаком з початку квітня. Відео падіння літака, який впав одразу після зльоту, потрапив на камери спостереження.

Причини авіакатастрофи встановлюються. Однією з них може бути вік повітряного судна. Його побудували ще 60 років тому.

"Літаки, якими ми володіємо в Пуерто-Ріко – і це не новина – найстаріші в усій Нацгвардії", – розповів генерал-ад’ютант Національної гвардії Пуерто-Ріко Ізабело Рів’єра.