Україна і Туреччина спільно будуватимуть військовий літак за стандартами НАТО

Україна і Туреччина втілюватимуть спільний проект зі створення за стандартами НАТО військово-транспортного літака Ан-188

Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

Таке рішення ухвалили під час міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018, на якому авіабудівну галузь України представляло ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

"Проект військово-транспортного літака передбачає повну вестернізацію всіх комплектуючих, впровадження сучасних і надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО, як у частині обладнання, так і у питанні тактики застосування літака", - йдеться у повідомленні.

Військово-транспортний турбореактивний літак зможе перевозити вантажі масою до 50 т - військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдат, а також гуманітарні вантажі, палети і контейнери.

Ан-188 матиме можливість базуватися на різних аеродромах, у тому числі на ґрунтових, і сідати на короткі смуги, довжиною лише 600-800 м. Це значно розширює кількість аеродромів, з яких він може застосовуватись, що забезпечує високу ефективність нової машини.

Проект передбачає використання економічних сучасних турбореактивних двигунів, які забезпечують не тільки високу швидкість, але й значну дальність польоту.