Для отруєння Скрипаля використали 50-100 г "Новачка"

Для отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки було використано 50-100 грам нервово-паралітичної речовини "Новачок"

Про це заявив керівник Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) Ахмет Узюмджю в інтерв'ю виданню The New York Times

Він зауважив, що така кількість речовини значно перевищує кількість, яку зазвичай створюють у лабораторії для дослідницьких цілей, а це означає, що отрута майже точно створювалася для використання як зброї.

За його словами, "Новачок", використаний у Солсбері, був в рідкій формі. Експертам ОСХС вдалося зібрати його зразки з дверної ручки будинку Скрипаля, у парку, де батько і донька втратили свідомість, а також в кількох інших місцях, де були присутні Скрипалі.

" Варто зазначити, що нервово-паралітична речовина, як нам здаться, була дуже стійкою. На неї не впливають погодні умови. Це насправді пояснює, чому експерти змогли ідентифікувати її після значного проміжку часу. Ми також думаємо, що речовина була дуже чистою (не мала домішок, - ред.)", - наголосив Узюмджю.