У Білорусі померла мати Героя Небесної Сотні Жизневського

У Білорусі на 61-му році життя померла Ніна Жизневська, мати Героя України Михайла Жизневського

Вона прожила менше ніж місяць після смерті її чоловіка Михайла Петровича, який помер 8 квітня цього року, інформує Радіо Свобода.

Ніна Жизневська померла в Гомельському шпиталі інвалідів, куди її доставила швидка допомога, повідомила її дочка Наталя.

Михайло Жизневський став однією з перших жертв Революції гідності. Він трагічно загинув 22 січня 2014 року від пострілу в серце на вулиці Грушевського в Києві.

У червні 2017 року президент Петро Порошенко присвоїв Жизневському посмертно звання Героя України. Крім того, Жизневський був посмертно нагороджений орденом Героїв Небесної сотні.

Ніна і Михайло Жизневські отримували від української держави пожиттєву пенсію як батьки героя Небесної сотні. Україна також допомогла в отриманні квартири для родини.

З приводу смерті Ніни Жизневської Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook: “З глибоким болем сприйняв трагічну звістку, що слідом за батьком Героя Небесної сотні Михайла Жизневського пішла у вічність його мати Ніна Василівна. Доручив МЗС України надати родині усю необхідну допомогу”.