У Києві затримали шлюбного афериста, який видурив $60 тисяч у своєї “половинки”

Співробітники Нацполіції затримали шлюбного афериста, який перебуває у міжнародному розшуку

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

До київських правоохоронців звернулася жінка, яка стала жертвою шахрая. В інтернеті вона познайомилась із молодим чоловіком, який швидко запропонував більш серйозні стосунки та навіть одруження. А невдовзі чоловік увійшов у довіру до її близьких та заволодів їх грошима. Збиток потерпілі оцінили у майже $60 тисяч.

Отримавши інформацію про спритника, столичні слідчі затримали підозрюваного у шахрайстві - 32-річного уродженця Молдови.

Поліцейські встановили, що на рахунку афериста вже близько десяти ошуканих жінок та дівчат із Києва та інших областей: чоловік на сайті знайомств розмістив оголошення про пошуки дружини - охочих влаштувати особисте життя знаходилося чимало.

"На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли відносини переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші", - повідомили у поліції.

В останньому випадку близьким потерпілої він мав придбати меблі італійського виробництва та новий позашляховик із подальшою реєстрацією цього транспорту. І все це - за цінами, значно нижчими від ринкових. Як тільки шахрай отримав готівку - відразу втік.

Зазначається, що у 2013 році суд визнав його винним у скоєнні низки шахрайств та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Відсидівши чотири роки, молодик опинився на свободі та знову взявся видурювати гроші у довірливих людей.

Встановлено також, що чоловік офіційно перебуває у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Республіки Молдова за скоєння шахрайств у особливо великих розмірах.