Засновник видання "Поступ" Квятковський додав до української Вікіпедії понад 25 тис. редагувань

Журналіст Андрій Квятковський, який помер 2 травня, виявився активним дописувачем української Вікіпедії

Про це повідомив у Facebook гендиректор Асоціації підприємств інформаційних технологій України Юрій Пероханич.

"Два дні тому, 2 травня, помер журналіст, редактор львівського видання "Збруч" Андрій Квятковський. З'ясувалося, що з 2004 року він під ніком Kvandr вніс до української Вікіпедії понад 25 тис. редагувань, відредагував понад 15 тис. сторінок, започаткував 250 статей! Завдяки його дописам українська Вікіпедія лише за квітень 2018 року отримала +153 044 переглядів статей. За рік це майже 2 млн переглядів! З часом ці цифри будуть зростати. Це той слід, який кожна людина може залишити на Землі", - написав Пероханич.

Андрій Квятковський народився 23 лютого 1957 року у Львові. Закінчив Львівський поліграфічний інститут (нині - Львівська академія друкарства). Він є одним із засновників "Товариства Лева" та ініціатором його першої масової акції - відновлення могил на Личаківському цвинтарі у Львові. Також Квятковський був одним із учасників екологічної ініціативи з відновлення Дністра з 1989 року та одним із засновників Унівської групи, створеної з метою розробки довготермінової стратегії для Львова.

Квятковський писав для самвидаву "Поступ", у 1997 році очолив щоденну газету "Поступ", працював на телеканалах СТБ, 5 канал, 1+1 та ICTV.

Причиною смерті 61-річного журналіста став інсульт.