Cуд встановив хибність позиції обвинувачення у справі Гриняка, - адвокат

Cуд знову встановив хибність правової позиції, що обрала для себе сторона обвинувачення у справі генерала МВС Гриняка

Про це адвокат генерала Станіслав Іваницький написав у Facebook:

Прокурори по справі знову відзначились своїми феноменальними знаннями норм КПК України. Так, ними було подано заяву, якою вони просили суд дати роз'яснення Ухвалі від 27.03.18р.

Нагадаю, що цією Ухвалою суд визнав протиправною бездіяльність слідчого і прокурора та зобов'язав їх негайно надати стороні захисту усі матеріали кримінального провадження разом з речовими доказами.

До речі кажучи, вказана Ухвала слідчим та прокурором досі не виконана, незважаючи на те, що з моменту її винесення минуло понад місяць та попри те, що за таке невиконання рішення суду передбачена кримінальна відповідальність.

Я вважаю, що дана Ухвала за своєю формою цілком відповідає вимогам КПК та за своїм змістом чітко відображає основоположні принципи захисту Прав Людини, містить чітке посилання на норми Закону та дає вичерпний перелік обставин, що були враховані судом при прийнятті рішення. Тому такі деструктивні дії прокурорів спрямовані виключно на те, щоб своєрідно помститися суду за справедливу і принципову позицію та навантажити зайвою і непотрібною роботою.

Суд взяв до уваги аргументовані доводи сторони захисту та відмовив у задоволенні даної безпідставної заяви. Таким чином, судом було в черговий раз встановлена хибність правової позиції, що обрала для себе сторона обвинувачення.