"Процедурні моменти": В СБУ прокоментували перебування на волі бразильського терориста "ДНР" Лусваргі

Перебування на волі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який воював у складі терористичної "ДНР" на Донбасі, в СБУ пояснили процедурними порушеннями

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"25.01.2017 громадянин Бразилії Р. Лусваргхі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційний суд Києва скасував вищевказаний вирок через процедурні порушення. У грудні 2017 року йому було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на два місяці", - пояснили в СБУ.

За результатами визначення підсудності Верховний суд скерував провадження щодо Лусваргі до Павлоградського міськрайсуду Дніпропетровської області, яким воно розглядається по суті та до виключних повноважень якого відноситься питання щодо запобіжного заходу.

"Зібрана слідчими СБУ доказова база, стосовно участі Лусваргхі у незаконних збройних формуваннях терористів повністю була підтверджена рішенням суду першої інстанції. Рішення, яке викликало обурення значної частини суспільства, базується виключно на процедурних моментах. Наразі він перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії згідно із чинним законодавством України", - наголосили в СБУ.