На мітингу Навального опозиціонерів били нагайками та затримували "козаки", фінансовані мерією Москви

Козаки, які били нагайками учасників акції 5 травня на Пушкінській площі в Москві, отримували фінансування від московської мерії на навчання з розгону мітингів

Про це пише The Bell.

Видання вивчило фотозвіти з суботнього мітингу. На знімках, зроблених блогером Іллею Варламовим, видно людей у військовій формі з нашивкою "Центрального козацького війська". Ця нашивка значиться як офіційна на сайті однойменного товариства.

Телеграм-канал "Чудеса OSINT", який стежить за держзакупівлями, з'ясував що в 2016-2018 роках "Центральне козацьке військо" отримало від Департаменту нацполітики і міжрегіональних зв'язків уряду Москви три контракти на 15,9 млн рублів.

Контракти було укладено на "навчання і закріплення необхідних знань й прикладних навичок при здійсненні діяльності з охорони громадського порядку, забезпечення безпеки при проведенні публічних і масових заходів на території міста Москви".

Як випливає з трьох контрактів, зазначена в контрактах адреса постачальника, його електронна пошта та прізвище отамана збігаються з інформацією на сайті "Центрального козацького війська".

Також видання знайшло звіт про тренування. На фотографіях видно, що козаки вчаться затримувати потенційних правопорушників. Щороку в оборонно-спортивному центрі в 37 км на південь від МКАД, у селі Кузенево, проходить три триденних тренування, до кожного з яких долучається по 100 осіб.