Дружина керівника ДУСі має бізнес в окупованому Криму, - рух "Чесно"

Дружина заступника керівника ДУС Ірина Борзова стала однією з 16 найуспішніших жінок у сфері бізнесу за версією журналу “БізнесWoman”. Свою підприємницьку діяльність вона веде на території анексованого Криму

Про це повідомляє громадський рух “Чесно”, посилаючись на е-декларації заступника керівника ДУС Сергія Борзова.

Повідомляється, що Ірина Борзова займається організацією громадського харчування.

“Я з 2007 року приватний підприємець і займаюся бізнесом. Мене всі більше знають по громадській діяльності, але бізнесом я вже займаюся давним-давно. Організація концертів, форумів, все, що стосується концертної діяльності. Потім організація громадського харчування, в мене оренда закладів, можливо, ви не знаєте, кафе, таверна, на муніципальному ринку в мене стоять кафе…”, - розповідає Ірина Борзова в коментарі Громадському руху ЧЕСНО.

У декларації її чоловіка Сергія Борзова йдеться, що дохід Ірини за 2017 рік склав майже 1 млн. грн.

Також Ірина Борзова є власником і бенефіціаром підприємства “Профіль-Н”. У грудні 2014 року вона переоформила свій бізнес в окупованому Криму згідно з вимогами російського законодавства.

Про це свідчать дані з Аналітичної системи YouControl.

Це майже півроку після того, як Борзов став заступником керівника ДУС. У 2014 році на цю посаду його призначив Петро Порошенко.

ДУС відповідає за матеріально-технічне, соціально-побутове та інше забезпечення діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів, усіх міжнародних дипломатичних представництв на території держави.

У декларації чиновника за 2017 рік вказана дружина, троє дітей, матір та батько.Минулого року найбільше доходу у родину принесла матір чиновника. Вона заробила 944 тисячі гривень. Ще 849 тисяч гривень принесла до сімейної скарбнички Ірина Борзова. 400 тисяч за рік Сергій Борзов отримав від держави як зарплату. Бізнесом у сім’ї Борзових займається дружина. Вона є підприємцем та власником 49% корпоративних прав та бенефіціаром підприємства “Профіль-Н”. Це вказано в декларації чиновника.

Згідно з даними декларації, фірма зареєстрована в окупованому Криму та має ще одного співвласника - Барулю Наума Йосиповича. Він є батьком Ірини Борзової.

Згідно з відкритими даними з податкової служби Російської Федерації, Ірина Борзова перерєструвала на себе частку у бізнесі відповідно до вимог законодавства Російської Федерації.

Борзова прокоментувала, що батько розпочав свій бізнес іще 20 років тому, і що з 2014 року вона жодного разу не була в Криму.
 
За даними податкової служби Росії, у 2016 році фірма Борзової отримала понад 609 тисяч рублів прибутку. Бізнес-вумен натомість переконує, що прибутку в рублях не отримувала. 
 
Підприємство зареєстроване за адресою: Судак, вул. Набережна 37. Згідно з даними Гугл мепс, це перша берегова лінія відпочинку біля моря.