На Волині шахтарі припинили роботу через заборгованість по зарплаті

Гірники шахти №9 "Нововолинська №9" (ДП "Волиньвугілля") знову припинили роботу на знак протесту проти невиплати зарплати

Про це повідомив очільник “Незалежної профспілки гірників України" (НПГУ) Михайло Волинець у Facebook.

"Сьогодні гірники шахти №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля" припинили роботу в першу зміну і рухаються від шахти до центру міста, де знаходиться управління об'єднання. Раніше ми повідомляли, що "смотрящий" Андрій Венгрин разом зі своєю маріонеткою в.о. генерального директора ДП "Волиньвугілля" Андрієм Пилип'юком вирішили покарати гірників шахти "№9 НВ", шахтарям не виплатили 80% зарплати за березень місяць, а працівники непромислової групи досі не отримали зарплату в повному обсязі за лютий", - йдеться у повідомленні.

У 2017 році гірники шахти "Нововолинська №9" кілька разів страйкували і протестували через невиплату зарплат. У поточному році робота шахти зупинялася через брак обладнання.

За словами Волинця, заборгованість із виплати зарплати на державних шахтах становить понад 740 млн грн.

"Місячний фонд зарплати на підприємствах державної власності, на вугільних шахтах, становить 530 млн грн. Чисельність працівників, зайнятих на державних шахтах, становить 41 тис. людей. Загальна заборгованість із заробітної плати становить 740 млн грн", - заявив він, передає “Інтерфакс-Україна”.