Напад на кіборга: прокуратура оголосила підозру росіянину, який втік до Польщі

Київська прокуратура оголосила підозру ще одному учаснику нападу на бійця АТО на Подолі

Про це повідомляє прокуратура міста Києва у Facebook.

Київська прокуратурою повідомила про підозру 23-річному росіянину, який у групі з іншими зловмисниками вчинив напад на учасника АТО у Києві на Подолі.

Встановлено, що зловмисник перетнув кордон у бік Польщі. У зв’язку із цим фігуранту заочно повідомлено про підозру за статтею "Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень" та "Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб".

Крім того, підготовлено клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Нагадаємо, 1 травня у Подільському районі Києва група осіб завдала учаснику АТО, захиснику Донецького аеропорту Дмитру Вербичу тілесні ушкодження

Правоохоронці оприлюднили світлини людей, які ймовірно причетні до нападу на Вербича. 6 травня їх затримали у Харкові . Один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Росії.

Правоохоронці встановили, що організатором нападу на кіборга Дмитра Вербича у Києві є громадянин Росії.

Згодом стало відомо, що учасниця збройного нападу на військовослужбовця АТО Дмитра Вербича Катерина Лапінська виявилася донькою посадовця Міноборони України.