Американський Конгрес збирається посилити санкції проти Росії, - сенатор

Американський Конгрес має можливості для посилення економічного тиску на Росію у вигляді санкцій та має намір їх застосовувати, аби Кремль припинив агресію проти суверенних держав

Про це зазначив американський сенатор-демократ Бен Кардін, передає Укрінформ

"Конгрес уже прийняв закон з дуже потужним режимом санкцій", - заявив законодавець, маючи на увазі закон CAATSA (Акт протидії противникам Америки через санкції).

"Я думаю, ви побачите, що ми продовжимо здійснювати контроль (над реалізацією закону, – ред.) зі свого боку, ставити запитання, як ми робили під час слухань Помпео – я думаю, це було корисним", - зауважив Кардін.

Також Кардін зазначив, що Конгрес продовжує шукати можливості для запровадження нових санкцій стосовно Росії, у тому числі в законопроектах про асигнування.

Сенатор розкритикував нинішню адміністрацію Білого дому через застосування не всіх інструментів тиску на Росію, в тому числі передбачених законом CAATSA. Тому підкреслив, що Конгрес може багато чого зробити, "щоб збільшити можливості для застосування санкцій проти РФ".

Водночас, Кардін зазначив, що Штати вводять санкції не для того, "щоб завдати болю" Росії. 

"Ми вводимо санкції, щоб вона не вторгалася в Україну, не вторгалася у справи США – суверенних держав. Отже, позиція дуже ясна: якщо Путін змінить свій курс та не втручатиметься у справи суверенних держав, ми навіть не говоритимемо про санкції, тому що їх не буде", - зауважив американський сенатор.