Капітан судна "Норд" проігнорував засідання суду. Рішення схвалили без нього

Капітан заарештованого судна “Норд” Володимир Горбенко 8 травня не з'явився в Апеляційному суді Херсона на розгляд скарги щодо його арешту

Про це повідомляється на сайті Крим.Реалії.

За словами адвокатів екіпажу “Норда”, Дмитра Щербини та Олександра Руденка, для заслухання скарги необов'язкова присутність капітана судна. Також наголошують на стані здоров'я Горбенка, у зв'язку з чим він не може знаходитись у залі суду.

За словами правозахисників, Володимир Горбенко страждає на гіпертонічну хворобу й уже завершив лікування в Дніпропетровській області. Адвокати переконують, що кожного понеділка капітан приїздить до Херсона до слідчого.

Сторона захисту клопоче про застосування більш м'якого запобіжного заходу, зокрема — скасування тримання його під вартою.

Суд відхилив скаргу адвокатів про запобіжний захід.

“Апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів по “Норду”. Тримання під вартою з альтернативою внесення застави, яку адвокати внесли раніше, і зобов’язання з’являтися до слідчого по понеділках залишаються чинними”, повідомила прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.