Міноборони планує побудувати 15 сховищ для зберігання боєприпасів

В Україні 2018 року планується збудувати 15 сучасних залізобетонних сховищ для зберігання боєприпасів та ракет

Про це повідомив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, передає прес-служба Міноборони.

"Завдання, яке стоїть перед нами - відповідальне, непросте, але цілком виконуване. Адже ми будуємо сховища, які не лише надійно захищені від ураження вогневими засобами противника, вони передбачають облаштування сучасними автоматичними системами охорони, сповіщення й пожежогасіння," - наголосив Полторак.

Окремо слід зазначити, що в Україні 2018 року планується збудувати 15 сучасних залізобетонних сховищ для зберігання боєприпасів та ракет на трьох військових арсеналах. Вже розроблено відповідну технічну документацію, проведено тендерні процедури і з травня розпочнуться необхідні будівельні роботи.

Міністр також зазначив, що на базі військових арсеналів будуть створені виробничі потужності зі збірки та ремонту боєприпасів.

"Сьогодні я ще раз переконався, що у нас є всі можливості створити на базі арсеналів Збройних сил України виробничі потужності, спеціально призначені для виробництва боєприпасів шляхом їх складання", - заявив міністр.

За його словами, такий механізм надасть можливість сконцентрувати процеси від виробництва, ремонту і зберігання боєприпасів в одному місці, що створить безпечні умови для населення і значно здешевить логістичну складову.

Все по темі: Вибух зброї у Балаклії

Довідка

В березні 2017 року на військовому складі в Балаклії сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. В результаті надзвичайної події загинула 1 особа, ще четверо отримали поранення. Були пошкоджені 265 будівель, в тому числі 231 житловий будинок, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, в тому числі дві школи і два дитячих садки. На відновлення Балаклеї було виділено 100 млн гривень. Тоді міністр оборони Степан Полторак повідомляв, що пожежа знищила 70% боєприпасів. 

Минулого року основною версією причини вибухів на складах боєприпасів у Балаклії називався теракт. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися внаслідок диверсії. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називав підпал арсеналу прямим актом агресії Росії.Нагадаємо, 3 травня у місті Балаклія Харківської області, знову стало чутно вибухи.