Школярі в Черкасах отруїлися через розпилення якоїсь речовини

За попередньою версією, масове отруєння школярів у Черкасах відбулося через локальне розпилення якоїсь речовини

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

Ситуація в Черкасах, де отруїлися діти, знаходиться під контролем, діти в нормальному стані, а лікарі оптимістично оцінюють ситуацію.

“Ситуація повністю під контролем. За попередньою версією, відбулося локальне розпилення якоїсь речовини. Правоохоронці працюють”, - заявив прем’єр.

Він повідомив, що ні в повітрі, ні в воді шкідливих речовин не виявлено: “Але все зробить слідство та лабораторії. Дослідження будуть робитися в тому числі в лабораторіях Києва”.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, у всіх постраждалих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

Тим часом ДСНС повідомляє, що, за однією із версій, причиною масового отруєння могли стати випари із каналізаційного колектора, який знаходиться неподалік школи. Після дощів, які пройшли у Черкасах 6 травня, до колектору могли потрапити якісь хімікати.

Зазначається, що в районі навколо школи та у найближчих дворах відчувався поганий запах, жителі повідомили ще учора. 

Цю ситуацію вже прокоментувало черкаське хімічне підприємство "АЗОТ". За інформацією прес-служби, усі технологічні служби та цехи на ПАТ працювали і працюють у штатному режимі.

"Будь-яких порушень ведення технологічного процесу на підприємстві не було. Гранично допустимі концентрації викидів в атмосферу не перевищувались. До того ж, північний напрямок вітру унеможливлював потрапляння будь-яких шкідливих речовин з боку ПАТ "АЗОТ" в зону забруднення району ЗОШ №8", - йдеться у повідомленні.