Масове отруєння в Черкасах: кількість госпіталізованих зросла до 55

Кількість постраждалих внаслідок отруєння в Черкассах продовжує збільшуватися й досягла 55 осіб

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 14:30 до лікувальних закладів Черкас госпіталізовано 53 учня та 2 вчителя. З них 11 дітей перебувають у реанімації в стані середньої тяжкості, решта в задовільному та легкому стані", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про шпиталізацію 51 дитини та 2 вчителів. 

Також зазначається, що для надання психологічної допомоги батькам потерпілих дітей у лікарні організована робота психологів ДСНС.

Про причини отруєння повідомляв помічник начальника обласного управління ДСНС Костянтин Проценко.

"За однією із версій, причиною масового отруєння могли стати випари із каналізаційного колектора, який знаходиться неподалік школи. Після дощів, які пройшли у Черкасах у неділю, 6 травня, до колектору могли потрапити якісь хімікати. Про те, що в районі навколо школи та у найближчих дворах відчувався поганий запах, жителі повідомили ще учора. Але потрапляння хімікатів до колектору після дощів - це усього лише одна із версій події", - повідомив Проценко. 

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з масовим отруєнням у Черкасах. "За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. "Причини погіршення стану у дітей встановлюються", - йдеться в повідомленні поліції.

Згодом до лікарні прибув прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами стан усіх дітей стабільний.

"Лікарі спрацювали оперативно і професійно. Всі аналізи зроблено, ризиків немає. Організуємо лабораторну підтримку. Також тут залишаються лікарі з Києва, які приїхали разом з нами", - зазначив прем'єр у Twitter.