У Києві пірати обікрали відомі телеканали на 1,5 млн грн

У Києві правоохоронці викрили групу зловмисників, які порушили авторські права відомих українських телеканалів і завдали цим збитків на 1,5 млн грн

Про це повідомляють у Департаменті кіберполіції Нацполіції України. 

Оперативники з кіберполіції встановили, що зловмисники продавали смарт-приставки (TV BOX), через які проводилися трансляції без ліцензійної угоди українських телеканалів. Продаж відбувався на спеціально створеному веб-ресурсі, а їх вартість коливалася від 2 до 4 тисяч гривень за одиницю.

Працівники цього Інтернет-магазину попередньо адаптували приставки до української мережі Інтернет, а також налаштовували та встановлювали програми, які дозволяли мати у вільному доступі більше тисячі телеканалів. При цьому, не потрібно було сплачувати обов’язкові платежі за перегляд телеканалів. 

В результаті правовласникам завдали збитків майже на 1,5 мільйона гривень.

Працівники кіберполіції провели слідчо-розшукові заходи та встановили усіх учасників злочинної схеми та місце розташування їх офісу.

Під час обшуку вилучили комп'ютери, понад 20 смарт-приставок, додаткові носії інформації, технічну та чорнову документацію. Все техніку направили на експертизу. 

Наразі тримає досудове розслідування за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України.