В окупованому Сімферополі вже кілька днів поспіль не можуть загасити сміттєзвалище

На полігоні твердих побутових відходів у мікрорайоні Кам'янка міста Сімферополь підконтрольні російській адміністрації рятувальники й комунальні служби досі не можуть впоратися з пожежою

Звалище димить вже кілька днів поспіль, отруюючи життя городянам, передає 3652.ru. 

Згідно офіційних даних, велика пожежа на міському звалищі спалахнула в суботу, 5 травня, близько 4:30. При цьому на запах гару жителі сусідніх районів почали скаржитися ще з 4 травня, а значить, не виключено, що горіти звалище почала ще в п'ятницю.

За останньою інформацією, повністю пожежа ще не погашено, хоча рятувальникам російського МНС вдалося його нібито локалізувати. За даними фахівців радіаційно-хімічної лабораторії Росспоживнагляду (діє на півострові незконно), які виїздили на місце події, "гранично допустимих концентрацій шкідливих хімічних речовин в повітрі не зафіксовано".

Однак місцеві жителі із цим не погоджуються. "Звалище продовжує горіти", "Навколо з бубнами бігають, а що всередині і що виділяється в повітря - ніхто не перевіряє", "Вчора дим тягло в сторону Свободи, сьогодні дачі накрило", "Прокинувся від головного болю вранці, запах диму. Дивлюся в вікно - Кам'янка, Біле в диму, неможливо спати", - розповідають сімферопольці у соціальних мережах.

Полігон ТПВ в Кам'янці підпорядковано муніципальному підприємству "Екоград", тобто, по-суті, відповідальність за нього несе призначена росіянами міська адміністрація. Однак жодних коментарів з приводу даної ситуації, починаючи з 5 травня, там не надають.