Після зустрічі з держсекретарем США Кім Чен Ин відпустив трьох в'язнів

Північна Корея відпустила трьох американських в'язнів після зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина з держсекретарем США Майком Помпео

Про це президент США Дональд Трамп повідомив у своєму Twitter.

"Я радий поінформувати вас про те, що держсекретар Майк Помпео перебуває у повітрі на зворотньому шляху з Північної Кореї разом із трьома чудовими джентльменами, зустрічи з кожним із яких стільки шукали. Вони почуваються добре. Також хорошою була зустріч із Кім Чен Ином", - йдеться у повідомленні.

Водночас видання CNN повідомило особи трьох звільнених громадян США: це Кім Дон Чуль, Кім Хак Сон і Кім Сан Дук.

Кім Санг Дука, який також використовує ім'я Тоні Кім, затримали у квітні в Пхеньянському університеті науки і техніки (PUST), де він викладав облік і бізнес. PUST позиціонує себе як єдиний приватний університет у столиці Північної Кореї. Кім Санг Дука звинувачували у спробі поваленні влади.

Кім Хак Сон - експерт із сільського господарства, який також працював у PUST. Він прагнув допомогти КНДР подолати голод. Кім Хак Сон також є християнським пастором, пов'язаним із Церквою Східної Місії в Лос-Анджелесі, проте незрозуміло, чи має це відношення до його затримання в атеїстичній країні.

Кім Дон Чула заарештували в жовтні 2015 року за звинуваченням у шпигунстві. Він визнав, що зустрічався з джерелом, щоб отримати USB-накопичувач і камеру для збирання військових секретів, проте невідомо, чи не обмовляв він себе під примусом.