Режисер Роман Поланьскі збирається судитися з кіноакадемією

Режисер Роман Поланьскі, обвинувачений у згвалтуванні, збирається судитися з Американською кіноакадемією, з якої його виключили

Про це повідомляє видання Los Angeles Times з посиланням на адвоката Харланда Брауна.

Режисер Роман Поланьскі, якого обвинувачують у згвалтуванні, вирішив судитися з Американською кіноакадемією, з якої його виключили кілька днів тому.

Про це повідомляє видання Los Angeles Times з посиланням на адвоката Харланда Брауна. 

"Всього за кілька днів після того, як Академія кінематографічних мистецтв і наук проголосувала за виключення Романа Поланьскі зі своїх лав, адвокат постановника направив лист в організацію у вівторок уранці, стверджуючи, що цей крок був незаконним і погрожуючи подати в суд, якщо Поланьскі не дадуть можливості справедливого розгляду", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката, рішення кіноакадемії незаконне, оскільки Поланські не дали висловитися у свій захист. Цим організація порушила свої стандарти та законодавство Каліфорнії. Захисник Поланьскі каже, що режисер просить можливості представити свою сторону. 

Браун висловив сподівання, що академія захоче уникнути судового процесу. 

Поланскі, за словами адвоката, назвав членів кіноакадемії "купкою лицемірів", оскільки у 2003 році стоячи аплодували на отриманні "Оскара" за фільм "Піаніст". І під час вручення нагороди всі знали про звинувачення. 

"Це не було секретом, і раптом вони відвернулися від нього, вигнали без слухання? Припускаю, вони думали, що це буде легко: 84-річний режисер не буде боротися, чи не так?" - додав адвокат.