Справу про привласнення Януковичем Межигір'я та Пущі-Водиці скерували до суду

Слідчі ГПУ завершили досудове розслідування у справі екс-голови правління НАК “Надра України” Едуарда Ставицького, якого підозрюють у змові із Януковичем для заволодінні Межигір’ям та Пущею-Водицею

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК "Надра України” Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ "Танталіт", які підозрюються у змові президентом-втікачем Януковичем для заволодіння об’єктами комплексу відпочинку Пуща-Водиця, урочища Межигір’я вартістю 540 млн. грн.

Розслідування встановлено, що у 2007 співучасники злочину прийняли окремі нормативно-правові акти щодо вилучення Пущі-Водиці та Межигір'я із управління Держуправління справами, передачі таких об’єктів до статутного капіталу НАК "Надра України", їх виключення із переліку об’єктів, що забезпечують виконання державою своїх функцій та життєдіяльності держави в цілому.

7 травня у вказаному кримінальному провадженні складено та прокурором затверджено обвинувальний акт, який було скеровано для розгляду у суді.

Щодо інших осіб підозрюваних у даному кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме Віктор Януковича та Олександр Януковича, триває розгляд судом клопотань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, 2 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд визнав недійсним перехід резиденції "Межигір'я" з державної власності.

28 листопада міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що Вищий господарський суд України ухвалив рішення, яким резиденція "Межигір’я" переходить у власність держави.

Однак ГПУ спростувала повідомлення про остаточне повернення резиденції "Межигір’я" у державну власність.