На тлі виходу США з ядерної угоди з Іраном різко зросли ціни на нафту

Нафтові ф'ючерси торгуються на максимальних рівнях із листопада 2014 року на тлі рішення президента США Дональда Трампа про вихід із ядерної угоди з Іраном

Про це повідомляє Ліга.net.

Так, станом на 8:08 четверга, 10 травня, вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,69% - до $77,74 за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,73% - до $71,66 за барель.

Ціни на нафту відновили максимуми за 3,5 року після того, як 8 травня Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном, досягнутої "шісткою" міжнародних посередників (Росія, США, Велика Британія, Китай, Франція, Німеччина) в 2015 році. Крім того, президент США заявив про відновлення всіх санкцій, дія яких була призупинена як результат досягнутої угоди.

За прогнозами аналітиків, запровадження санкцій проти Ірану може призвести до скорочення запасів нафти у світі. На Іран припадає близько 4% пропозицій на світовому ринку нафти. Фахівці одного з найбільших у світі інвестиційних банків Goldman Sachs вважають, що влітку вартість нафти марки Brent може скласти $82,5 за барель.