Справа генерала Гриняка: слідчі не пускали адвоката до приміщення ГПУ

Сторона захисту генерала МВС Володимира Гриняка розцінює провокаційні дії співробітників ДСР ГПУ, як істотне порушення прав та спробу приниження тривалим очікуванням допуску до приміщення

Про це адвокат генерала Станіслав Іваницький написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:

Сьогодні співробітники ДСР ГПУ знову продовжили свої деструктивні дії, що спрямовані на створення стороні захисту штучних труднощів у здійсненні нами процесу ознайомлення з матеріалами справи.

Так, після нашого прибуття до ДСР ГПУ, ми були змушені марно витратити 40 хвилин часу на очікування допуску до приміщення. Слідчий, який надає нам матеріали, жодним чином не зміг пояснити причини виникнення такої неприпустимої ситуації. При цьому він завадив нам провести зустріч з керівником слідчої групи, мотивуючи такі свої дії забороною вільного пересування відвідувачів по приміщенню без супроводу співробітників, оскільки це приміщення нібито є "режимним об'єктом".

Водночас, нами вчергове було виявлено, що в коридорі приміщення ДСР ГПУ проводиться ярмарок, на якому здійснюється торгівля продуктами харчування.

Отже, складається досить дивна ситуація - особам, які офіційно викликані для участі у процесуальних діях, вільне пересування по приміщенню заборонено, а стороннім особам, які на сумнівних підставах здійснюють на "режимному об'єкті" роздрібну торгівлю - дозволено.

Сторона захисту однозначно розцінює такі провокаційні дії співробітників ДСР ГПУ, як істотне порушення наших прав та спробу принизити нас безпідставним і тривалим очікуванням допуску до приміщення.

Проте такі неприпустимі дії, попри всі активні старання слідчого та прокурора, не змусять нас нервувати та не похитнуть нашу тверду віру у виправдальний вирок по справі.